'Nederland is niet bepaald een derdewereldland, dus waarom zou het niet kunnen?'

'Nederland is niet bepaald een derdewereldland, dus waarom zou het niet kunnen?'

Gepubliceerd: maandag 1 juni 2020 om 16:58ma 01-06-2020 om 16:58

In Griekenland gaat de voetbalcompetitie op 6 juni weer van start en dat betekent dat John van 't Schip, bondscoach van het Grieks voetbalelftal, weer aan de slag kan. De 56-jarige Van 't Schip vindt dat men in Nederland te snel is geweest met het stoppen van de competitie.

De bondscoach van To Piratiko, zoals de bijnaam van het Griekse elftal luidt, hoopt ook in de stadions aanwezig te mogen zijn. "Dat verzoek gaan we wel indienen", zegt hij tegen De Telegraaf. "Volgende week zondag kijk ik eerst op tv naar PAOK tegen Olympiakos en daarna hoop ik naar het stadion te kunnen voor AEK Athene tegen Panathinaikos."

Waar Van 't Schip binnenkort weer van live voetbal kan genieten, is in Nederland de competitie definitief stopgezet. De gewezen aanvaller begrijpt niet waarom de autoriteiten niet op ervaringen uit het buitenland hebben gewacht. "Het zijn zeer lastige beslissingen, laat ik dat vooropstellen. Maar in veel andere landen kan het ook en Nederland is niet bepaald een derdewereldland, dus waarom zou het daar niet kunnen?"

"Als het gaat om het heropenen van scholen en dergelijke, kijken ze eerst goed naar hoe het in andere landen gaat. Dat kun je ook zo doen bij sport. Het was beter geweest om wat langer te wachten met het definitieve besluit."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws