Braziliaanse president trekt zich niets aan van zestien besmettingen bij topclub

Braziliaanse president trekt zich niets aan van zestien besmettingen bij topclub

02-06-2020 08:14
95

De Braziliaanse club Vasco da Gama is hard getroffen door het coronavirus. Bij een nieuwe testronde bleken liefst zestien spelers besmet. Zij moeten allemaal in isolatie.

'Dit toont enkel maar aan dat wij de regels volgen en het virus zo snel mogelijk opsporen bij onze spelers', reageert de club uit Rio de Janeiro. 'Zo kunnen we het coronavirus zo snel mogelijk een halt toeroepen.' De spelers van Vasco da Gama trainden nog individueel, want groepstrainingen zijn in Brazilië nog niet toegestaan.

Bij Flamengo, winnaar van de Copa Libertadores, testten vorige maand al 38 medewerkers positief. Onder hen drie spelers en trainer Jorge Jesus. Desondanks blijft de Braziliaanse president Jair Bolsonaro, die het coronavirus lange tijd afdeed als 'een griepje' aansturen op een snelle herstart van de voetbalcompetitie.

Ondanks de vele besmettingen zouden van Vasco da Gama en Flamengo het met de president eens zijn. Onder meer de topclubs Fluminense en Botafogo zijn tegen die plannen. Brazilië is zwaar getroffen door het coronavirus. Alleen in de Verenigde Staten en Rusland zijn er meer bevestigde besmettingen.

De afgelopen 24 uur werden in Brazilië 11.598 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Meer dan 600 mensen overleden in diezelfde periode aan het virus. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie