'Liverpool wacht op verlaging Werner-clausule: Chelsea overweegt transfercoup'

'Liverpool wacht op verlaging Werner-clausule: Chelsea overweegt transfercoup'

Gepubliceerd: dinsdag 2 juni 2020 om 18:04di 02-06-2020 om 18:04

Chelsea maakt concrete plannen om zich in de strijd om Timo Werner te mengen, meldt The Telegraph. De spits van RB Leipzig staat al lange tijd in de nadrukkelijke belangstelling van Liverpool, dat echter nog even wacht met het concretiseren van deze interesse.

Werner verlengde in augustus 2019 namelijk zijn contract en liet een interessante clausule in deze verbintenis opnemen. De 29-voudig international van Duitsland heeft momenteel een afkoopsom van zestig miljoen euro in zijn contract, maar deze verloopt per 15 juni: als RB Leipzig geen landskampioen wordt – Die Roten Bullen staan momenteel negen punten achter op Bayern München, met nog vijf wedstrijden te gaan – zakt deze naar vijftig miljoen. In 2021 zal er zelfs nog 'slechts' veertig miljoen overblijven.

Werner heeft zijn voorkeur voor Liverpool uitgesproken en de regerend Champions League-winnaar lijkt dan ook te wachten totdat het de spits voor veertig miljoen euro op kan halen uit Leipzig. The Reds lopen echter het risico op een coup van Chelsea, bericht The Telegraph. Als Liverpool blijft afwachten, gaat de nieuwe club van Hakim Ziyech een bod neerleggen in Leipzig, klinkt het.

De statistieken van Werner spreken voor zich: de 24-jarige Stuttgarter is ook na de Bundesliga-onderbreking vrolijk doorgegaan met scoren en staat inmiddels op 25 competitiegoals in 29 optredens.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws