Nederlandse enclave in Italië denkt weer aan voetbal: 'Zal gek zijn voor iedereen'

Nederlandse enclave in Italië denkt weer aan voetbal: 'Zal gek zijn voor iedereen'

Gepubliceerd: dinsdag 2 juni 2020 om 21:26di 02-06-2020 om 21:26

Ook in Italië wordt het voetbal binnenkort weer hervat. Bram Nuytinck, verdediger van Udinese, maakte de strenge lockdown in Italië mee en is blij dat er binnenkort weer 'gewoon' gevoetbald zal worden in het door de coronacrisis zwaar getroffen land.

Vanaf 20 juni gaat de Serie A weer verder en een paar dagen eerder staan de halve finales in de Coppa Italia op het programma. "Italië is een voetbalgek land en iedereen wil graag weer naar voetbal kijken, als blijkt dat het veilig is om weer te spelen", vertelt Nuytinck tegen Voetbal International. "In Duitsland zien we dat het kan en dan is het voor de Italianen ook acceptabel om weer te gaan voetballen. Je merkt dat iedereen ernaar uitkijkt."

De komende maanden zullen er 124 wedstrijden 'calcio' gespeeld worden. "Het is een pittig schema, waarin we om de vier of vijf dagen een wedstrijd moeten spelen", legt de 30-jarige verdediger uit. "Daar proberen we ons nu zo goed mogelijk op voor te bereiden, met zo nu en dan twee trainingen op een dag. Dat is vooral heel veel lopen, maar dat ben ik in drie jaar Italië wel gewend. In Italië is het in de voorbereiding krachttraining en lopen, lopen, lopen."

En dus zal een fitte Nuytinck op 20 juni klaar zijn voor de hervatting van het seizoen. Volgens hem zal dat bij Udinese, waar ook Hidde ter Avest en Marvin Zeegelar spelen, veilig verlopen. "Ze zorgen bij Udinese voor alles, het is hier perfect voor elkaar. Een groot compliment voor de club. Het zal gek zijn voor iedereen om straks met alle regeltjes en in lege stadions de competitie te hervatten, maar we hebben er wel weer erg veel zin in."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws