Memphis 'beschadigd' tijdens heftige jeugdjaren: Er was niets meer over van mij

Memphis 'beschadigd' tijdens heftige jeugdjaren: "Er was niets meer over van mij"

Gepubliceerd: dinsdag 2 juni 2020 om 23:28di 02-06-2020 om 23:28

Memphis Depay heeft uitgebreid en openhartig verteld over zijn zware jeugd. De Ghanese vader van de latere Oranje-international verliet vlak na Memphis' geboorte het gezin en de kinderen van zijn stiefvader stonden hem naar het leven.

Zijn moeder ging samenwonen met haar nieuwe partner en diens kinderen. De toen achtjarige Memphis ging een zware tijd tegemoet. "Ik wil niet alles vertellen, want ik hoop dat mensen ook mijn boek lezen (het in 2019 verschenen Heart of a Lion, red.). Maar ik ben beschadigd", laat hij weten in ABtalks. "Die man had een paar kinderen en zij moesten mij hebben. Ik weet niet waarom, misschien vanwege mijn huidskleur. En wat kon ik eraan doen? Tegen één iemand kon ik nog wel vechten, maar vier of vijf? Er was een hoop huiselijk geweld."

Uiteindelijk besloot zijn moeder in te grijpen. "Zij zag hoe ik er mentaal onder leed. Er was niets meer over van mij. Daardoor werd ik agressief, ging ik vaak vechten. Op een dag gingen mijn moeder en ik gewoon weg, zonder iets te zeggen. Ik weet niet waar ze de moed vandaan haalde, dat is haar verhaal. Het had wel veel impact: mijn moeder moest uiteindelijk naar een mental hospital. Ik ging op mijn tiende bij mijn opa en oma wonen."

Memphis dankt zijn grootouders voor de opvoeding die hij heeft gehad. "Gelukkig had ik geweldige grootouders, dat waren heel stabiele mensen. En gelukkig had ik het voetbal. Wanneer ik aan het trainen was, vergat ik alles. Zelfs tijdens dat donkere jaar vergat ik alles, wanneer ik aan het voetballen was."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws