Doemscenario voor Eredivisie-clubs: 'Misschien nog heel lang zonder publiek'

Doemscenario voor Eredivisie-clubs: 'Misschien nog heel lang zonder publiek'

Gepubliceerd: woensdag 3 juni 2020 om 17:54wo 03-06-2020 om 17:54

De kans is aanwezig dat het nog lang gaat duren tot er weer publiek welkom is bij voetbalwedstrijden. Frank Wijnveld, security officer van de UEFA en expert in publieksveiligheid bij evenementen, ziet het in gesprek met FOX Sports somber in.

"Het kan zijn dat we heel lang zonder publiek spelen", verduidelijkt Wijnveld. Voetbalclubs en de KNVB bekijken op dit moment wat er mogelijk is binnen de 'anderhalvemetermaatschappij'. "Als we kijken naar de capaciteit van de tribunes, kom je op maximaal twintig procent uit."

"Buiten is de kans op besmetting kleiner. Althans, dat is de mening op dit moment, maar het is nog niet onomstotelijk wetenschappelijk bewezen", vervolgt de veiligheidsexpert. "Als je naar de catering wil, moet je iemand passeren binnen anderhalve meter."

Een vol stadion is nu nog een brug te ver, verzekert Wijnveld. "Er wordt iedere dag onderzoek naar gedaan. Moeten we het willen? Ja, voetbal moet gespeeld worden met publiek. Is het mogelijk? Als we vasthouden aan anderhalve meter is het niet mogelijk." Hij kijkt uit naar een vaccin. "Het vinden is één, iedereen vaccineren is twee. Dat gaat een tijd duren."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws