Memphis aanwezig bij demonstraties: 'Ik heb een voorbeeldfunctie, maar ook gevoel'

Memphis aanwezig bij demonstraties: 'Ik heb een voorbeeldfunctie, maar ook gevoel'

Gepubliceerd: woensdag 3 juni 2020 om 22:34wo 03-06-2020 om 22:34

Memphis Depay voelde het als zijn plicht om maandag op de Dam in Amsterdam aanwezig te zijn bij de demonstratie tegen racisme. De steraanvaller van Olympique Lyon en het Nederlands elftal wil zijn voorbeeldfunctie inzetten om bewustzijn te creëren.

Memphis bezocht woensdag ook de demonstratie bij de Erasmusbrug in Rotterdam. "En maandag zag ik de burgemeester van Amsterdam", vertelt de aanvalsleider van Oranje bij Beau. "Ik zie wat er in de wereld en in Nederland gebeurt. Ik ervaar het zelf ook sinds ik klein ben en daarnaast heb ik veel vrienden in Amerika. Nu zie ik dat allerlei mensen in opstand komen, omdat black lives matter."

Zijn eigen ervaringen bewogen de voetballer van Lyon ertoe om aan de demonstraties deel te nemen. "Ik vond het mijn plicht om daar te staan. Ik heb een voorbeeldfunctie, maar heb er ook een gevoel bij. Ik heb ook veel pijnlijke dingen in mijn leven moeten meemaken. Dat alles gaf mij een prima reden om daar te gaan staan."

Ook nu Memphis een bekende voetballer is krijgt hij nog regelmatig te maken met racisme. "Ik maak het zeker nog mee, laatst hoorde ik 'bananenplukker'. Dat zijn allemaal rare reacties op het internet, niet face-to-face. Maar we gaan het niet meer accepteren, het is nu klaar."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws