Vitesse haakt af, Osman wacht: We hebben een paar clubs on hold gezet

Vitesse haakt af, Osman wacht: "We hebben een paar clubs on hold gezet"

Mohammed Osman houdt het na twee seizoenen voor gezien bij Heracles Almelo, maar weet nog niet maar zijn sportieve toekomst ligt. De Syrische international heeft belangstelling uit het Midden-Oosten voorlopig terzijde geschoven.

Vitesse, de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot, had Osman terug willen halen: nadat technisch directeur Mo Allach begin januari vertrok, verflauwde de interesse echter, meldt Voetbal International. Sindsdien kwam de belangstelling vooral uit de Aziatische hoek. "In het Midden-Oosten en Azië kom ik vrij gemakkelijk aan een club. De clubs weten hoe ik speel. Ik heb een Nederlandse opleiding genoten, maar een Syrisch paspoort. In veel landen mag je maar een maximaal aantal Europeanen opstellen", verklaart hij tegenover VI.

Osman kijkt het echter nog even aan. "We hebben een paar clubs on hold gezet", laat hij weten. "Toen Heracles er nog alles aan deed om te verlengen, kon ik al tekenen in Azië." De middenvelder wil echter eerst kijken naar mogelijkheden binnen Europa. "Ik ben 26 jaar en weet dat ik nog beter kan. Ik heb geweldige jaren gehad bij Heracles en wil nu dat volgende stapje maken. In Nederland of anders in Europa."

Voor Osman is het nu wachten op het moment dat de transfermarkt alsnog op gang komt. "Dat komt uiteindelijk wel goed. Ik heb me goed ontwikkeld", toont hij zich optimistisch. "Deze periode is ergens ook wel leuk. Clubs die interesse hebben, mensen die je mogelijk gaan bellen. Uiteindelijk komt de juiste club wel voorbij. Het is vooral belangrijk dat het totale plaatje klopt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s