'Zolang Feyenoord me niet zat is, ga ik door. Keer op keer snak ik naar De Kuip'

'Zolang Feyenoord me niet zat is, ga ik door. Keer op keer snak ik naar De Kuip'

Gepubliceerd: donderdag 4 juni 2020 om 14:45do 04-06-2020 om 14:45

Peter Houtman nadert de pensioengerechtigde leeftijd, maar wil voorlopig van geen ophouden weten. De donderdag 63 geworden oud-spits is al jarenlang stadionspeaker bij Feyenoord en wil dat ook nog jarenlang blijven doen.

Houtman werd begin 2018 getroffen door een hartinfarct, maar voelt zich weer topfit. "Zo lang ze me niet zat zijn ga ik door, hoor. Het blijft geweldig om als supporter van Feyenoord in dat stadion te mogen staan. Keer op keer snak ik weer naar die Kuip", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. Hoewel hij geen fan is van wedstrijden zonder publiek, lijkt het erop dat Houtman voorlopig in een lege Kuip aan de slag moet. "Het zal een aparte gewaarwording zijn, als ik straks in een leeg stadion de opstellingen sta voor te lezen. Maar goed, de situatie is nu eenmaal zo."

De achtvoudig Oranje-international stopte in 1993 als prof, maar is nog altijd op de bijvelden te vinden. "Bij SV Poortugaal. In een elftal met twintigers, dertigers en een enkele veertiger, ben ik de ouwe lul. En toch: ik ben elke keer weer zo blij als een kind als ik dat veld op mag", vertelt hij. Leeftijd is voor de geboren Rotterdammer niet meer dan een getal. "Ik vind het heerlijk, joh. Peet, zeg ik soms tegen mezelf. Wat is het toch een voorrecht dat je weer helemaal gezond bent. Ik merk er niks van dat ik 63 ben. Sterker: Ik voel me een jonge hond van dertig. Hopelijk kan ik nog jaren blijven voetballen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws