Tottenham leent enorm bedrag van Bank of England om coronacrisis door te komen

Tottenham leent enorm bedrag van Bank of England om coronacrisis door te komen

Gepubliceerd: donderdag 4 juni 2020 om 18:32do 04-06-2020 om 18:32

Tottenham Hotspur heeft liefst 175 miljoen pond geleend van de Bank of England. De Londense voetbalclub wil op die manier de financiële gevolgen van de coronacrisis beter het hoofd kunnen bieden.

De periode tot juni 2021 zal Tottenham naar schatting tweehonderd miljoen pond verlies lijden en daarom heeft de club besloten om 175 miljoen pond van de Bank of England te lenen. Spurs denkt inkomsten van wedstrijddaginkomsten, evenementen van derde partijen en andere sportevenementen in hun stadion mis te lopen. Tottenham voldoet naar eigen zeggen aan de voorwaarden om op korte termijn geld te lenen en zegt het geld niet te gebruiken om nieuwe spelers aan te trekken.

In een statement op de eigen website legt voorzitter Daniel Levy uit waarom er voor een lening is gekozen. "Er zijn gedurende mijn periode bij deze club veel obstakels geweest, maar ze waren nog nooit zo hoog. De pandemie is de meest serieuze tegenstander die we hebben gehad. Het is belangrijk dat we nu samenwerken – wetenschappers, de regering en de evenementensector – om een veilige manier te vinden om het publiek zo snel mogelijk terug te brengen naar de sport."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws