'Grillig' Eredivisie-seizoen voorspeld: 'Dan kunnen wedstrijden verboden worden'

'Grillig' Eredivisie-seizoen voorspeld: 'Dan kunnen wedstrijden verboden worden'

Gepubliceerd: donderdag 4 juni 2020 om 20:56do 04-06-2020 om 20:56

Het volgende Eredivisie-seizoen zal niet verlopen zoals we het gewend zijn. Dat zegt Paul Depla, burgemeester van Breda en woordvoerder van alle 31 gemeentes waar profvoetbal gespeeld wordt. Depla denkt dat fans zich moeten voorbereiden op een 'grillig seizoen'.

Er kan van alles gebeuren, benadrukt Depla. "We zeggen tegen iedereen: houd rekening met een grillig seizoen en bereid je erop voor dat sommige dingen anders zullen verlopen dan je gewend bent geweest", vertelt hij tegenover de NOS. "En ga dan niet gelijk zeggen: dat is oneerlijk of onsportief. Jongens, als we dát niet accepteren weet ik één ding zeker. Dan gaat het niet werken dit seizoen."

Het opnieuw oplaaien van het virus kan een scheve competitie veroorzaken. "In de ene regio kan het virus harder toeslaan dan in de andere regio", legt Depla uit. "Dat betekent dat in de ene regio voetbalwedstrijden verboden kunnen worden, terwijl elders voetbalwedstrijden doorgaan."

"In de competitiestand kunnen er zo verschillen ontstaan. Bijvoorbeeld tussen ploegen die pas twee wedstrijden hebben gespeeld en ploegen die al vijf wedstrijden hebben gespeeld. Normaal vinden we dat niet eerlijk. Maar misschien moet je maar accepteren dat dát er dit jaar bij hoort", aldus de Bredase burgemeester.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws