'FC Twente volgt Duitse trend in Eredivisie en is in gesprek met nieuwe trainer'

'FC Twente volgt Duitse trend in Eredivisie en is in gesprek met nieuwe trainer'

Gepubliceerd: vrijdag 5 juni 2020 om 09:11vr 05-06-2020 om 09:11

Laatste update: vrijdag 5 juni 2020 om 09:30vr 05-06-2020 om 09:30

FC Twente heeft een nieuwe hoofdtrainer op het oog. De 52-jarige Alexander Zorniger is volgens TC/Tubantia kandidaat bij de Enschedese club.

Zorniger was de afgelopen vier jaar werkzaam bij de Deense topclub Brøndby IF. De gesprekken lopen, maar van een akkoord is nog geen sprake, benadrukt Tubantia. Twente wil ook niet reageren. "Zoals bij alle genoemde namen gaan we ook hier niet op in", aldus algemeen directeur Paul van der Kraan.

Twente is op zoek naar een nieuwe trainer, omdat Gonzalo García na één jaar moest vertrekken. Ook technisch directeur Ted van Leeuwen wordt vervangen.

Als Twente in zee gaat met Zorniger, wordt het Duitse aandeel in het Nederlandse voetbal steeds groter. PSV, Heracles Almelo, Vitesse en NAC Breda hebben met respectievelijk Roger Schmidt, Frank Wormuth, Thomas Letsch en Peter Hyballa al een Duitse oefenmeester.

Zorniger heeft een aanzienlijke staat van dienst in het Duitse voetbal. Hij leidde RB Leipzig van de vierde naar de tweede divisie in Duitsland en stond later aan het roer bij VfB Stuttgart. Sinds mei 2016 is Zorniger werkzaam bij het Deense Deense Brøndby IF.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws