Nieuwe rol voor Hofs en Cornelisse bij Vitesse: We kennen elkaar al lang

Nieuwe rol voor Hofs en Cornelisse bij Vitesse: "We kennen elkaar al lang"

Gepubliceerd: vrijdag 5 juni 2020 om 10:52vr 05-06-2020 om 10:52

Nicky Hofs was de afgelopen drie seizoenen assistent-trainer van het eerste elftal van Vitesse, maar krijgt aankomend seizoen een eigen elftal. Hij wordt hoofdtrainer van Vitesse O21 en krijgt assistentie van Tim Cornelisse.

Dat laat Vitesse weten via de officiële kanalen. Cornelisse was het afgelopen jaar trainer van Vitesse O16. "Ik zit volop in mijn ontwikkeling als trainer. Ik heb een doel voor ogen en ben mij ervan bewust dat ik zo veel mogelijk ervaring moet opdoen", laat Hofs weten op de clubsite van Vitesse.

"In mijn eerste jaren als trainer heb ik vooral in de voetbalacademie gewerkt. De afgelopen seizoenen was ik als assistent-trainer aan het eerste elftal verbonden. Hoewel ik daar enorm van heb genoten, wilde ik graag weer een eigen team gaan trainen. Veel op het veld staan, zelf trainingen leiden en voor de groep staan. Dat heb ik nu nodig voor mijn ontwikkeling. Daarnaast kijk ik met veel plezier uit naar de samenwerking met Tim. We kennen elkaar al lang. En ik denk dat we elkaar als duo goed aanvullen en uitdagen om het maximale uit elkaar, het team en de individuele ontwikkeling van de spelers te halen."

Ook Cornelisse heeft zin in de uitdaging. "Ik heb heel veel zin om samen met Nicky het hoogste jeugdteam te gaan trainen. Als trainer wil ik mijzelf telkens blijven ontwikkelen. Na afgelopen jaar Vitesse O16 te hebben getraind, is dit een mooie volgende stap voor mijn ontwikkeling. Het werken met deze leeftijdscategorie vraagt ook weer net andere kwaliteiten van ons als trainers. Met O21 wordt presteren gecombineerd met het zo goed mogelijk klaarstomen van spelers voor het betaald voetbal."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws