Ex-ploeggenoot Tagliafico mikt op transfer: 'Hebben contact met Nederland'

Ex-ploeggenoot Tagliafico mikt op transfer: 'Hebben contact met Nederland'

Gepubliceerd: vrijdag 5 juni 2020 om 19:34vr 05-06-2020 om 19:34

Alan Franco speelt aankomend seizoen mogelijk in Europa. De 23-jarige centrale verdediger van Independiente heeft aanbiedingen uit meerdere landen, waaronder Nederland. Dat laat zijn oom, en tevens zaakwaarnemer, Gustavo Franco weten.

Franco is een Argentijn die bij Independiente heeft samengespeeld met Ajax-speler Nicolas Tagliafico. Tagliafico vertrok in 2018 naar Europa en mogelijk volgt Franco hem 2,5 jaar later. Hij heeft nog een contract tot 2022 en moet ongeveer zes miljoen euro kosten, laat zijn agent weten.

"We hebben aanbiedingen van clubs uit Spanje en Italië, maar de meest concrete komen uit Nederland en Portugal", zegt hij bij Radio Del Plata. "Een transfer zou de club financieel goed uitkomen." Door de coronacrisis juicht Independiente uitgaande transfers toe. De inkomsten van de club zijn opgedroogd. 

"Na meerdere gesprekken met de clubleiding van Independiente is duidelijk geworden dat Alan voor ongeveer zes miljoen euro mag vertrekken. We zijn de club erg dankbaar. Alan heeft laten zien dat hij het shirt met liefde gedragen heeft, maar we vinden dat het tijd is voor de volgende stap. Er is interesse uit Portugal, Nederland, Italië en Spanje, maar met de clubs uit Nederland en Portugal hebben we het meeste contact."

Duidelijk is niet om welke club(s) uit Nederland het gaat, áls de claim van Franco klopt, maar gezien het prijskaartje van Franco moet het een club uit de topvier zijn. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws