Berghuis toont kostbaarste bezit: 'Als ik dat nu zeg, krijg ik weer kippenvel'

Berghuis toont kostbaarste bezit: 'Als ik dat nu zeg, krijg ik weer kippenvel'

Gepubliceerd: zaterdag 6 juni 2020 om 12:54za 06-06-2020 om 12:54

De kampioensmedaille van het seizoen 2016/2017 bij Feyenoord is voor Steven Berghuis het kostbaarste bezit als voetballer. Volgens de aanvoerder van de Rotterdammers is de landstitel belangrijk geweest voor de rest van zijn carrière.

"Dit is eigenlijk het hele plaatje. Van jongs af aan met voetballen begonnen en ik heb nooit durven dromen dat ik ooit kampioen van Nederland zou zijn", vertelt Berghuis aan Touzani TV. "Het team dat we hadden, de eerste landstitel na achttien jaar… Alles kwam gewoon samen. Ik heb dat jaar echt mijn mooiste jaar tot nu toe gehad."

"Je bent zelf natuurlijk altijd op zoek naar beter en dat heb ik de afgelopen jaren ook geprobeerd. Het is niet gelukt om weer kampioen te worden. Maar dankzij de landstitel dwongen we ook deelname aan de Champions League af", vervolgt de 28-jarige aanvaller. "Daardoor heb ik mij het seizoen erop kunnen meten met de allerbeste voetballers. Dat is wat je wil."

"We waren toen de beste van Nederland", aldus Berghuis. "Als ik dat nu zeg, dan krijg ik gewoon weer kippenvel. Dat wil ik eigenlijk zo snel mogelijk weer."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws