Gemeente Helmond werkt niet mee aan ambitieuze plannen V/d Kerkhof en Sanders

Gemeente Helmond werkt niet mee aan ambitieuze plannen V/d Kerkhof en Sanders

Gepubliceerd: zaterdag 6 juni 2020 om 23:41za 06-06-2020 om 23:41

Laatste update: zaterdag 6 juni 2020 om 23:55za 06-06-2020 om 23:55

Keuken Kampioen Divisie-hekkensluiter Helmond Sport heeft een fikse tegenvaller moeten incasseren. De gemeente Helmond blijkt niet bereid om mee te werken aan de stadionplannen van een grote groep investeerders, die de omgeving van Stadion De Braak onder handen wilden nemen.

Een groep zwaargewichten – onder wie de Helmondse PSV-legende Willy van de Kerkhof en voormalig PSV-directeur Tiny Sanders – was ruim twee jaar bezig geweest met het ontwikkelen van de plannen. De investeerders wilden zes à zeven miljoen betalen voor de bouw van een nieuw stadion én een zwembad, een sporthotel, sportzaak en drie appartementencomplexen in de directe omgeving. De gemeente Helmond ziet echter niets in de samenwerking, heeft men laten weten.

Sanders is onaangenaam verrast door de weigering van de lokale politiek. "Er is veel tijd in dit verhaal gestoken en met een briefje van drie regels is het project ineens stopgezet. Verbazingwekkend. Wat ons betreft valt er nog steeds te praten over een vervolg", laat hij weten aan het Eindhovens Dagblad. De gemeente Helmond meldt in een reactie dat de plannen van de groep-Sanders 'niet voldoende aansluit op de richting die de gemeente voor ogen heeft'.

Helmond Sport zou naar verluidt tussen de één en twee ton per jaar overhouden aan het project, maar kan hier voorlopig dus naar fluiten. De rode lantaarndrager van het Nederlands profvoetbal koestert al langere tijd de wens om zijn verouderde onderkomen in te ruilen voor nieuwbouw, maar de plannen komen niet van de grond.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws