Bergkamp: 'Belachelijk goed, zelfs op 70 of 80 procent was hij verreweg de beste'

Bergkamp: 'Belachelijk goed, zelfs op 70 of 80 procent was hij verreweg de beste'

Gepubliceerd: zondag 7 juni 2020 om 09:40zo 07-06-2020 om 09:40

Dennis Bergkamp is lyrisch over voormalig ploeggenoten als Thierry Henry en Patrick Vieira bij Arsenal. De Nederlander veroverde onder meer de Premier League-titel met 'The Invincibles' in het seizoen 2003/2004.

Bergkamp krijgt in een podcast van Arsenal de vraag wie nu eigenlijk de beste speler was met wie hij bij The Gunners speelde. "Je kunt natuurlijk voor de duidelijk beste speler gaan, Thierry Henry. Dat is waarschijnlijk ook zo, want hij is de meest getalenteerde speler die ik ooit heb gezien. Dat zag je niet alleen in wedstrijden, maar ook op de training. Een groot deel van de tijd leek het of hij op zeventig of tachtig procent trainde en nog was hij verreweg de beste."

"Het was eigenlijk belachelijk hoe goed hij was", vervolgt Bergkamp, die zijn andere teamgenoten niet te kort wil doen. "Ik speelde met Patrick Vieira, die wedstrijden kon doen keren. In die dagen kon hij in zijn eentje het hele middenveld veranderen. Iedereen herinnert zich zijn eerste duel, toen hij halverwege inviel en het spelbeeld omgooide."

"Hoe kun je spelers als Henry en Vieira vergelijken?", vervolgt Bergkamp. "En Robert Pires? Wat een speler was dat. Freddie Ljungberg? Misschien niet de meest getalenteerde speler, maar hij was heel effectief en bepalend. En de defensie aan het begin van mijn carrière, die zo met elkaar in harmonie was? Of Kolo Touré en Sol Campbell die later kwamen?"

"Ik heb het geluk gehad met veel goede spelers te mogen samenspelen, maar om er eentje te kiezen is moeilijk. Onmogelijk zelfs. Iedereen was op zijn eigen positie heel belangrijk voor het team", besluit Bergkamp, die elf jaar voor Arsenal speelde. Hij scoorde 120 keer in 423 optredens. In 2006 zette de aanvaller een punt achter zijn loopbaan.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws