'AZ, PSV en Willem II wachten op UEFA en kunnen nog geen planning maken'

'AZ, PSV en Willem II wachten op UEFA en kunnen nog geen planning maken'

Gepubliceerd: zondag 7 juni 2020 om 09:54zo 07-06-2020 om 09:54

Laatste update: zondag 7 juni 2020 om 10:53zo 07-06-2020 om 10:53

Het plannen van de voorbereiding op het nieuwe seizoen is voor AZ, PSV en Willem II bepaald geen sinecure. De Nederlandse clubs horen mogelijk pas op 17 juni wanneer de UEFA de voorrondes van de Champions League en Europa League denkt te kunnen spelen.

De Europese voetbalbond heeft op die datum een vergadering gepland over de kwalificatiefase van de toernooien en de afronding van het huidige seizoen, meldt het Algemeen Dagblad. Willem II hield er eerder al rekening mee dat het op 13 augustus aan de bak moet in de tweede voorronde van de Europa League. Dat zou echter problemen geven, aangezien de Nederlandse overheid het betaald voetbal tot 1 september heeft stilgelegd.

Mogelijk kan het stappenplan dat de KNVB deze week indiende de meningen bijstellen in Den Haag. Daarin wordt onder meer gevraagd om vanaf 22 juni groepstrainingen met fysiek contact toe te staan. Vanaf hal juli zouden de clubs weer oefenduels moeten kunnen spelen. In dat geval hebben AZ, PSV en Willem II voldoende tijd om zich voor te bereiden op de Europese kwalificatieduels. De Eindhovenaren houden tot dusver 20 juli aan als startdatum van de voorbereiding.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws