'Ajax vangt bot bij Dest en heeft goede hoop op 'jawoord' Gravenberch'

'Ajax vangt bot bij Dest en heeft goede hoop op 'jawoord' Gravenberch'

09-06-2020 10:33 Laatste update: 10:38
98

Ajax wil het contract van Sergiño Dest graag verlengen, maar de kans dat de rechtsback instemt met een langere verbintenis in Amsterdam is nihil. Volgens Voetbal International zijn de gesprekken over een verlenging niet eens gestart, omdat deze op voorhand 'kansloos' geacht worden.

Dest staat in de serieuze belangstelling van Bayern München, terwijl ook FC Barcelona in verband wordt gebracht met de vleugelverdediger. De international van de Verenigde Staten heeft nog een verbintenis tot medio 2022 bij Ajax. Hij wil voorlopig niet in gesprek over een nieuw contract, omdat hij komende zomer de stap naar een Europese topclub wil maken. Paris Saint-Germain heeft zich inmiddels bij het management van Dest gemeld, aldus VI.

Gravenberch & Huntelaar
Ondertussen is Ajax in gesprek met Klaas Jan Huntelaar over een verlenging van zijn aflopende contract. De spits kan zijn handtekening onder een nieuwe eenjarige verbintenis zetten, maar zal dan wel genoegen moeten nemen met minder speeltijd. Onder meer sc Heerenveen hoopt de spits vast te kunnen leggen. Met Ryan Gravenberch heeft Ajax nog geen akkoord kunnen bereiken over zijn tot medio 2021 doorlopende contract, maar de clubleiding heeft goede hoop dat hij alsnog zijn handtekening gaat zetten.