Ook Willem ll is akkoord: 'Het doet ons goed dat daar gehoor aan is gegeven'

Ook Willem ll is akkoord: 'Het doet ons goed dat daar gehoor aan is gegeven'

10-06-2020 14:09
17

Willem ll heeft met de spelers, staf, directie en overige personeelsleden een akkoord bereikt over tijdelijke verlaging van het salaris. De Tilburgers volgen daarmee andere Eredivisie-clubs.

Algemeen directeur Martin van Geel (foto rechts) is blij dat men bereid was om mee te denken. "Als gevolg van de noodzakelijke beëindiging van de competitie, is de club ook financieel getroffen."

"Om die reden hebben wij onze supporters en sponsoren gevraagd ons te blijven steunen door het voortijdig geëindigde seizoen te laten voor wat het is en geen aanspraak te willen maken op enige vorm van tegemoetkoming", zegt Van Geel. "Het doet ons goed te zien dat daar massaal gehoor aan is gegeven. Dat geeft nog maar eens aan hoe hecht onze Willem II-familie is."

"Wij beseffen dat een dergelijk verzoek ook vraagt om zelf in de spiegel te kijken. Afgelopen seizoen heeft Willem II mede door de onvoorwaardelijke steun van supporters en sponsoren een geweldig seizoen gedraaid. Dan is het niet meer dan normaal dat we ook samen door deze moeilijke periode gaan", vervolgt hij.

"Daarom brengen gedurende de tijd waarin we zonder publiek spelen, alle medewerkers een loonoffer. De gesprekken die Joris (technisch directeur Mathijsen, red.) en ik daarover met de hardwerkende mensen binnen de organisatie voerden, heb je liever niet. Maar het begrip overheerst en dat typeert de eensgezindheid binnen de club."