De Graafschap slaat slag bij AZ en heeft nieuwe selectie al compleet

De Graafschap slaat slag bij AZ en heeft nieuwe selectie al compleet

10-06-2020 15:35
16

De Graafschap heeft Rody de Boer binnen. De 22-jarige doelman van AZ speelt tot de zomer van 2021 op huurbasis in Doetinchem, zo maakt de club bekend.

De Boer, opgeleid bij ADO Den Haag, heeft 67 officiële wedstrijden in het profvoetbal achter zijn naam staan. Hij debuteerde in 2017 bij Telstar, waar hij al samenwerkte met trainer Mike Snoei. De laatste twee seizoenen kwam de keeper tot 26 wedstrijden voor Jong AZ en twee voor de hoofdmacht van AZ.

De Boer is de opvolger van Hidde Jurjus, die werd gehuurd van PSV. Hij keert niet meer terug op De Vijverberg. "Op het keepersvlak hadden we nog een uitdaging. Hidde is eigendom van PSV en daarvan liep de huurperiode ten einde", verklaart manager voetbalzaken Peter Hofstede op de clubsite.

Met de komst van De Boer heeft De Graafschap zijn selectie compleet. De doelman is na Elmo Lieftink (Go Ahead Eagles), Joey Konings (Heracles Almelo), Julian Lelieveld (Vitesse) en Danny Verbeek (FC Den Bosch) de vijfde versterking.

Het is de tweede keer deze week dat AZ een doelman in de Keuken Kampioen Divisie stalt. Jasper Schendelaar (19) staat komend seizoen onder de lat bij Telstar.