'Krachtig signaal' Fortuna Sittard: Hansson tekent voor vier seizoenen in Limburg

'Krachtig signaal' Fortuna Sittard: Hansson tekent voor vier seizoenen in Limburg

Gepubliceerd: woensdag 10 juni 2020 om 19:36wo 10-06-2020 om 19:36

Fortuna Sittard heeft zich officieel versterkt met Emil Hansson. De 21-jarige buitenspeler, die zowel de Noorse als de Zweedse nationaliteit heeft, komt over van Hannover 96 en zet zijn handtekening onder een vierjarig contract, melden de Limburgers woensdagavond.

Fortuna betaalt naar verluidt een paar ton voor Hansson, die momenteel nog in Noorwegen verblijft. Zodra hij in Nederland arriveert, zal hij de laatste onderdelen van de medische keuring doorlopen. "Ik heb het altijd enorm naar mijn zin gehad in Nederland en ik ben Fortuna Sittard dankbaar dat ik de kans krijg om terug te keren in de Eredivisie", vertelt de rechtspoot. "Het is een club met mooie ambities. Daar wil ik graag onderdeel van uitmaken. In deze fase van mijn carrière moet ik mezelf blijven ontwikkelen en die kans krijg ik bij Fortuna Sittard."

"Dit is een geweldige transfer voor Fortuna Sittard", stelt technisch manager Sjors Ultee. "Met Emil halen we een creatieve buitenspeler binnen die, ondanks zijn jonge leeftijd, al veel vlieguren heeft gemaakt in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie. We zijn er van overtuigd dat zijn komst veel kwaliteit toevoegt aan de selectie. Als je zo'n speler dan voor vier jaar kan vastleggen is dat een krachtig signaal vanuit de club, ook naar de buitenwereld toe."

Hansson stond tussen 2015 en 2019 bij Feyenoord onder contract en werd in augustus verkocht aan Hannover 96. De Tweede Bundesliga-club verhuurde hem de afgelopen maanden aan RKC Waalwijk, dat de buitenspeler ook al eens van Feyenoord huurde. Zijn contract in Hannover liep nog twee jaar door.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws