Bijen sluit langdurig Twente-hoofdstuk af: 'Verder ontwikkelen als speler en mens'

Bijen sluit langdurig Twente-hoofdstuk af: 'Verder ontwikkelen als speler en mens'

11-06-2020 16:21 Laatste update: 16:25
32

ADO Den Haag heeft wederom een nieuwe speler voor komend seizoen vastgelegd. Emilio Estevez (York9 FC) en Kees de Boer (Swansea City) zullen komend seizoen gezelschap krijgen van Peet Bijen, die transfervrij overkomt van FC Twente.

Bijen sluit hiermee een langdurig hoofdstuk in zijn voetballeven af: de 25-jarige Tukker meldde zich in 2006 (!) in de jeugdopleiding van FC Twente en speelde vervolgens 144 duels in het eerste elftal. Afgelopen seizoen droeg hij zelfs enige tijd de aanvoerdersband. Nu wacht een avontuur aan de andere kant van het land. "Ik ben er trots op dat ik bij ADO Den Haag kan tekenen. Dit voelt voor mij als een goede vervolgstap, waarmee ik me verder wil ontwikkelen als speler en als mens", laat hij weten aan de ADO-kanalen.

De centrale verdediger moet binnenkort de ADO-defensie aansturen. "Hij staat niet alleen zijn mannetje in de duels, maar is ook kopsterk, tweebenig en kan een verdediging neerzetten met zijn leiderschap", somt Hoofd Technisch Hart Martin Jol op. "Met zijn leeftijd en staat van dienst past Peet perfect in ons technische beleid."