Van Persie: 'Seedorf trok z'n shirt al uit, ik vroeg: kun je helpen met Ronaldo?'

Van Persie: 'Seedorf trok z'n shirt al uit, ik vroeg: kun je helpen met Ronaldo?'

11-06-2020 22:43 Laatste update: 12-06-2020 01:39
41

Robin van Persie is nog steeds trots op het 'matchworn' shirt van Ronaldo Nazario. De Oranje-topscorer aller tijden bemachtigde het tricot in zijn allereerste profseizoen, waarin Feyenoord uiteindelijk beslag legde op de UEFA Cup.

Feyenoord stuitte in de halve finales op Internazionale: op 4 april 2002 werd er verrassend met 0-1 gewonnen in Milaan. Van Persie zag na afloop zijn kans schoon en benaderde landgenoot Clarence Seedorf, toen speler van de Nerazzurri. "Hij dacht dat ik zijn shirt wilde. Hij trok hem al uit, maar ik zei: Clarence, ik ben groot fan, maar kun je me helpen met het shirt van Ronaldo? Toen was ik achttien...", blikt hij achttien jaar na dato met een brede glimlach terug bij BT Sport.

De jacht van Van Persie was wél succesvol. "Volgens mij vroeg Seedorf het in het Portugees aan hem. En toen gaf hij zijn matchworn shirt. Hij had er nog vijf, zes liggen. Maar ik kreeg het shirt dat hij tijdens de wedstrijd aan had."

Jaren later, toen hij speler was van Arsenal, kwam er zelfs nog een handtekening bij. Van Persie ging in Londen een hapje eten met toenmalig ploeggenoot André Santos en diens illustere landgenoot. "Hij zei: Ronaldo is in Londen. Ik dacht: yeah, man... Mijn shirt was al ingelijst, maar er zat geen handtekening op. Die heeft hij alsnog op de lijst gezet tijdens dat etentje. Perfect story, het was een geweldige avond, Ronaldo is een hele sympathieke kerel."