Derde Oranje Leeuwin keert terug naar Nederland: versterking voor Ajax Vrouwen

Derde Oranje Leeuwin keert terug naar Nederland: versterking voor Ajax Vrouwen

12-06-2020 11:09
7

Goed nieuws voor de Ajax Vrouwen: Stefanie van der Gragt keert terug naar de club uit Amsterdam. Na twee seizoenen in het shirt van het vrouwenelftal van FC Barcelona begint Van der Gragt aan haar tweede periode bij Ajax.

Dat maakt Ajax bekend via officiële kanalen. Door blessureleed kwam Van der Gragt niet verder dan 21 wedstrijden voor Barcelona, waar ze samenspeelde met Lieke Martens. In het eerste seizoen van Van der Gragt in Barcelona werd de Champions League-finale gehaald. Hierin was het Olympique Lyon van Shanice van de Sanden met 1-4 te sterk.

Van der Gragt sluit haar Barcelona-periode af met een kampioenschap. Na de uitbraak van het coronavirus werd de vrouwencompetitie in Spanje stilgelegd. Barcelona had een flinke voorsprong op nummer twee Atlético Madrid en werd uitgeroepen tot kampioen.

Naast Van der Gragt keren twee andere Oranje Leeuwinnen volgend seizoen ook terug naar Nederland. Eerder werd al bekend dat Sari van Veenendaal (Atlético Madrid) en Mandy van den Berg (Valencia) komend seizoen in het shirt van PSV spelen.