'Opgelichte' Van Zweden over kersvers MVV-directeur: 'Twee ton, alle spullen weg'

'Opgelichte' Van Zweden over kersvers MVV-directeur: 'Twee ton, alle spullen weg'

12-06-2020 15:58
47

John van Zweden heeft een boekje opengedaan over Erik Noor, de nieuwe directeur van MVV. De prominente ADO Den Haag- en Swansea City-supporter noemde Noor deze week via Twitter 'één van de grootste oplichters van Nederland'.

Van Zweden nam ooit een bedrijf in sportartikelen over van de kersverse MVV-directeur. "We zouden er met zijn drieën in gaan: Erik, mijn zwager Berry en ik. Dat hadden we samen afgesproken, alleen liet hij zich nooit inschrijven als mede-eigenaar", vertelt hij aan Voetbal International. "De inkomsten van het bedrijf stak hij in zijn eigen zakken. Ondertussen startte hij dubieuze projectjes, in binnen- en buitenland, en maakte hij schulden bij allerlei partijen."

Het bedrijf kwam vervolgens in de financiële problemen. "Op een zondagochtend heeft hij toen zijn slag geslagen. Hij heeft onze twee panden vol sportkleding helemaal leeg getrokken, het ging om in totaal twee ton aan spullen. Alles was weg", aldus Van Zweden over Noor, die met de noorderzon vertrok. "Niet meer te traceren. Erik was onvindbaar, reageerde maandenlang nergens meer op", vertelt de Haagse Behangkoning. "Ik voelde me zwaar genaaid, helemaal omdat ik Erik als een vriend beschouwde."

Reactie vanuit Maastricht
Volgens Van Zweden heeft Noor ook bij andere bedrijven 'een spoor van vernieling achtergelaten'. De MVV-directeur herkent zich echter niet in dit beeld. "Ik ben heel verbaasd dat een verhaal van achttien jaar geleden plotseling weer wordt opgerakeld. Een zakelijk conflict. John van Zweden heeft zijn verhaal erover, ik heb mijn verhaal", laat hij weten. Noor heeft weinig behoefte om dieper op de zaak in te gaan. "Ik ga Van Zweden geen platform geven voor meer publiciteit. Ik ben een fatsoenlijke man en ga me niet verlagen tot dat niveau."

MVV claimt dat het 'fatsoenlijk antecedentenonderzoek' heeft gedaan. "We kennen een aantal gegevens uit zijn ondernemersverleden, maar daaruit zijn totaal geen onoorbare feiten gebleken die voor ons aanleiding waren níet met Erik in zee te gaan. Wij hebben ons huiswerk gedaan." Het verhaal van Van Zweden verandert daar niets aan. "Het betreft een geschil van achttien jaar geleden. Ik ken de feiten niet en heb er geen enkel oordeel over. Maar ik heb alle reden om het verhaal van Erik te vertrouwen."