Droomtransfer voor Almere-keeper: 'Ik kan zelfs Europa League-kwalificatie spelen'

Droomtransfer voor Almere-keeper: 'Ik kan zelfs Europa League-kwalificatie spelen'

13-06-2020 11:02
19

Keeper Joshua Smits heeft een absolute droomtransfer afgerond. De 27-jarige keeper, die afgelopen seizoen eerste keuze was onder de lat bij Almere City, vertrekt naar de Noorse vicekampioen FK Bodø/Glimt.

De Scandinavische club, die komend seizoen in de voorronde van de Europa League zal gaan uitkomen, maakt de overstap van Smits via de officiële kanalen bekend. De goalie had nog een contract tot medio 2021 bij Almere, maar dat wordt afgekocht door de Noren. Het is niet duidelijk hoe veel de eerstedivisionist voor Smits ontvangt.

Op de website van Almere spreekt technisch manager Teun Jacobs zijn blijdschap uit. "Deze transfer is mooi voor club en speler", zegt hij. "Joshua heeft in het begin pech gehad met blessures, maar vanaf het moment dat hij blessurevrij was heeft hij bewezen een betrouwbare doelman te zijn voor de club. Door hard te werken en te presteren heeft hij deze kans gekregen."

Smits zelf vertelt de fans van zijn nieuwe club dat hij blij is met de kans die hij krijgt. "Nu kan ik op het hoogste niveau in Noorwegen spelen en zelfs kwalificatiewedstrijden spelen voor de Europa League. Dit is ideaal voor mijn carrière."