Kalezic over 'beste vriend' Van Nistelrooy: 'Als 18-jarige naar het bestuur toe'

Kalezic over 'beste vriend' Van Nistelrooy: 'Als 18-jarige naar het bestuur toe'

Gepubliceerd: zondag 14 juni 2020 om 16:55zo 14-06-2020 om 16:55

Ruud van Nistelrooy kan nooit meer stuk bij Darije Kalezic. De twee speelden in het seizoen 1994/1995 samen bij FC Den Bosch, destijds hekkensluiter in de Eerste Divisie: Kalezic was de oorlog in Joegoslavië ontvlucht en Van Nistelrooy begon in De Vliert aan zijn imposante carrière.

De oud-verdediger kwam op 24-jarige leeftijd met zijn ouders naar Nederland en wilde als profvoetballer aan de slag. Bij FC Den Bosch kon hij zijn eerste meters in de Nederlandse competitie maken. "Daar heb ik als amateur gespeeld en heb Ruud van Nistelrooy leren kennen, die ook mijn beste vriend werd", wordt hij geciteerd door De Telegraaf. "Ik kon niet blijven bij FC Den Bosch en toen is de 18-jarige Ruud naar het bestuur gegaan om zich sterk te maken voor mij. Dat ben ik nooit vergeten."

Kalezic vertrok alsnog en ging bij buurman RKC Waalwijk aan de slag: daar zou hij uiteindelijk zeven jaar spelen, al leek het daar aanvankelijk niet op. "Ik heb veel obstakels moeten overwinnen, voordat ik mijn eerste contract tekende. Uiteindelijk heb ik zelfs een tijdje in een metaalfabriek stalen kasten in elkaar staan lassen, maar mijn droomdoel om profvoetballer in de Eredivisie te worden heb ik na twintig maanden bereikt."

Zondagavond wordt er op FOX Sports een documentaire uitgezonden over Kalezic, die na zijn profcarrière trainer van onder meer De Graafschap, Jong PSV en Roda JC werd. De uitzending over de 'Soldaat van Waalwijk' begint om 21.00 uur.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws