'De Vrij zei dat ik externe hulp moest zoeken, is een belangrijk advies geweest'

'De Vrij zei dat ik externe hulp moest zoeken, is een belangrijk advies geweest'

Gepubliceerd: maandag 15 juni 2020 om 12:40ma 15-06-2020 om 12:40

Kevin Diks voelt zich eindelijk weer voetballer. Zijn Italiaanse periode mondde uit in een mislukking, omdat hij bij zowel Fiorentina als Empoli sukkelde met een knieblessure. Inmiddels is de rechtsback, die op huurbasis speelt bij het Deense Aarhus GF, weer fit.

Diks zette bewust een stap terug door zijn slepende blessure. "Ik wil spelen en dat kan hier makkelijker dan in bijvoorbeeld de Serie A. Denemarken is een keuze voor mijn loopbaan geweest. Ik heb een tijdlang struggles gehad, maar sinds een paar maanden gaat het weer goed met me", vertelt hij aan ELF Voetbal.

Na zijn overstap van Vitesse naar Fiorentina kwam Diks nooit echt aan de bak. Na huurperiodes bij Empoli en Feyenoord volgde in december een operatie. "Ik heb met de nodige voetballers over mijn blessure gesproken. Vooral aan het begin bij Fiorentina", vervolgt de vleugelverdediger uit Apeldoorn.

"Ik heb contact gehad met onder anderen Amin Younes, Dries Mertens en Stefan de Vrij. Bij Stefan ben ik langs geweest in Milaan. Hij zei dat ik externe hulp moest zoeken en dat is een belangrijk advies geweest. Ik ben in België hulp gaan zoeken en die arts daar heeft me onwijs geholpen."

Diks weet nog niet wat de toekomst gaat brengen. Zijn Fiorentina-contract loopt nog een jaar door. Het contact met zijn Italiaanse werkgever is 'nihil'. "Ook omdat ik een aankoop ben van een andere technisch directeur. Ik richt me momenteel niet op Fiorentina en wil niet te ver in de toekomst kijken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws