Update: shortlist Golden Boy Award 2020 uitgedund, één Nederlander valt af

Update: shortlist Golden Boy Award 2020 uitgedund, één Nederlander valt af

15-06-2020 18:48 Laatste update: 17-07-2020 19:06
90

Tuttosport heeft maandag de 100 genomineerden voor de Golden Boy Award 2020 bekendgemaakt. Zeven Nederlanders zijn genomineerd, meldt de Italiaanse krant.

De Golden Boy is een prijs van Tuttosport voor het grootste Europese talent onder de 21 jaar. Dertig journalisten van belangrijke media bepalen wie uiteindelijk de beste is. Vorig jaar won Atlético Madrid-ster João Félix, in 2018 ging Matthijs de Ligt met de prijs aan de haal.

Myron Boadu (AZ), Ryan Gravenberch, Sergiño Dest (Ajax), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Mitchel Bakker (Paris Saint-Germain), Mohamed Ihattaren (PSV) en Sepp van den Berg (Liverpool) zijn genomineerd. Ook Lassina Traoré van Ajax, Yukinari Sugawara van AZ en Claudio Gomes van PSV komen voor de prijs in aanmerking.

In de lijst van genomineerden zijn bekende, maar ook minder bekende namen opgenomen. Borussia Dortmund-sensatie Erling Haaland is genomineerd, net als Callum Hudson-Odoi van Chelsea. De winnaar wordt in november bekend.

Bekijk hier de volledige lijst van genomineerden.

Update: Tuttosport heeft twintig namen geschrapt van de shortlist voor de Golden Boy Award 2020. Van de zeven Nederlanders is één kandidaat afgevallen: Sepp van den Berg maakt geen kans meer op de prestigieuze award. Opvallend feit is wel dat er nog steeds zeven Nederlanders op de shortlist staan: Jayden Braaf stond in eerste instantie niet op de lijst, maar staat nu wel bij de tachtig kanshebbers op de prijs. Ook Antony, de nieuwe aanwinst van Ajax, staat nog op de shortlist.