LIVE: akelige blessure City-verdediger García, prijsuitreiking Napoli (gesloten)

LIVE: akelige blessure City-verdediger García, prijsuitreiking Napoli (gesloten)

17-06-2020 16:00 Laatste update: 23:20
33

De Premier League is eindelijk terug! Woensdag worden de eerste twee wedstrijden in Engeland gespeeld na de coronastop. Volg alles in dit liveblog van VoetbalPrimeur!

Eerst openen Aston Villa en Sheffield United om 19.00 uur het bal in de Premier League, waarna om 21.15 uur de kraker tussen Manchester City en Arsenal op het programma staat.

De thuiswedstrijd tegen Sheffield is voor Aston Villa van levensbelang: met 25 punten staat de club op de negentiende plaats in de Premier League, maar bij een overwinning maakt de club een sprong naar plek zestien. Sheffield staat op een verrassende zevende plaats en is nog in de race voor Europees voetbal.

Manchester City moet zich vooral richten op de strijd om plek twee, met een achterstand van 25 punten (mogelijk 22 na de inhaalwedstrijd) op Liverpool. De grootste concurrent van Manchester City is op dit moment Leicester City, dat vier punten minder en een wedstrijd meer gespeeld heeft. Arsenal, de tegenstander van City woensdagavond, moet zich in de resterende tien wedstrijden revancheren voor een teleurstellend seizoen: de club staat op de negende plek.

Vrijdag worden de volgende wedstrijden in de Premier League gespeeld. Dan staan Norwich City-Southampton en Tottenham Hotspur-Manchester United op het programma.