'Hell of a job' voor PSV: 'Letterlijk en figuurlijk voor Schmidts deur gelegen'

'Hell of a job' voor PSV: 'Letterlijk en figuurlijk voor Schmidts deur gelegen'

Gepubliceerd: dinsdag 16 juni 2020 om 12:46di 16-06-2020 om 12:46

PSV-directeur Toon Gerbrands prijst zich gelukkig met het binnenhalen van trainer Roger Schmidt. De 53-jarige Duitser zat zonder club, maar stond er nog altijd goed op in de voetbalwereld, verzekert Gerbrands.

Schmidt verwierf aanzien in zijn tijd bij Red Bull Salzburg en Bayer Leverkusen. "Ik denk dat mensen in Nederland onderschatten wat een hell of a job het is geweest om hem binnen te halen. Want hij kon echt overal heen, hij kon naar de hele wereld, naar de Premier League... Het salaris lag voor het oprapen", aldus Gerbrands in PSV TV. De Eindhovenaren moesten het niet van hun financiële slagkracht hebben, maar slaagden er toch in om Schmidt te strikken. "Wij zijn letterlijk en figuurlijk voor zijn deur gaan liggen. Gesprekken gevoerd, de club 'verkocht', verteld waarom we hem wilden hebben."

De succesvolle zoektocht naar een opvolger van Ernest Faber zegt wat over de status die PSV heeft, vindt Gerbrands. "Wij onderschatten wel eens hoe er in het buitenland tegen een club als PSV wordt aangekeken. Dat vinden zij écht een grote club. Als je ergens komt, wordt er met respect over je gesproken. Wat wij allemaal normaal vinden – stadion, academie, velden, De Herdgang, organisatie – dan is het ook wel eens leuk om van zijn (Schmidt, red.) kant te horen hoe zij (het buitenland, red.) aankijken tegen een club als PSV, hoe het georganiseerd is. Dat is een hoog niveau."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Schmidt in Eindhoven: een succes of niet?

(7860 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws