Heldenactie Marcus Rashford: Engelse overheid stelt 135 miljoen euro beschikbaar

Heldenactie Marcus Rashford: Engelse overheid stelt 135 miljoen euro beschikbaar

16-06-2020 14:24 Laatste update: 14:36
51

De open brief van Marcus Rashford aan de Engelse regering heeft zijn uitwerking niet gemist. De overheid heeft dinsdag aangekondigd dat het 135 miljoen euro beschikbaar stelt voor etensbonnen voor families met lage inkomens tijdens de zomermaanden.

Maandag richtte de 22-jarige spits van Manchester United zich in een open brief tot de Engelse politici. Rashford riep de overheid op om ook tijdens de zomervakantie etensbonnen uit te delen aan kinderen en families die het financieel zwaar hebben. Sinds maart, na het sluiten van de scholen door het coronavirus, konden 1,3 miljoen kinderen via het vouchersysteem alsnog aan genoeg eten komen.

Het voucherprogramma zou binnenkort stoppen, maar de open brief waarin Rashford pleitte voor een verlenging van de maatregel heeft de overheid doen besluiten 135 miljoen euro vrij te maken voor een verlenging van het programma tijdens de zomer. Dit alles is te danken aan de campagne die Rashford voerde. Eerder wees premier Boris Johnson het voorstel van Rashford nog van de hand. 'Ik weet niet wat ik moet zeggen', schrijft Rashford in een reactie op Twitter. 'Kijk wat we samen kunnen doen. Dit is Engeland in 2020.'