Manchester City luidt einde van tijdperk-Sané in: Hij zal ons gaan verlaten

Manchester City luidt einde van tijdperk-Sané in: "Hij zal ons gaan verlaten"

19-06-2020 15:14
24

Leroy Sané zal binnen twaalf maanden vertrekken bij Manchester City. De 24-jarige spelmaker wil zijn tot 2021 doorlopende contract niet verlengen en heeft dat inmiddels ook officieel gecommuniceerd aan The Citizens.

Manager Pep Guardiola heeft het nieuws bevestigd. "Leroy zei dat hij zijn contract niet wil verlengen, dus hij zal ons gaan verlaten. Dat gebeurt deze zomer of over een jaar, wanneer zijn contract afloopt", wordt hij geciteerd door Sky Sports. De clubleiding heeft er alles aan gedaan om Sané op andere gedachten te brengen. "Ze hebben hem twee, drie keer een contractverlenging aangeboden, maar die heeft hij geweigerd. Hij wil dus graag bij een andere club spelen."

Die andere club lijkt Bayern München te worden: Der Rekordmeister wilde afgelopen zomer al toeslaan, zag Sané toen wegvallen met een zware knieblessure en heeft de jacht op de 21-voudig Duits international inmiddels hervat. De kersvers Bundesliga-kampioen zou zelfs al een persoonlijk akkoord hebben bereikt met Sané. "Als we er aan het einde van dit seizoen uitkomen met een andere club, zal hij vertrekken. Zo niet, dan blijft hij en vertrekt hij over een jaar transfervrij", houdt Guardiola alle opties open.