'Ajax laat optie tot koop lopen: veel interesse voor Chelsea-verdediger'

'Ajax laat optie tot koop lopen: veel interesse voor Chelsea-verdediger'

20-06-2020 07:27
38

Ajax heeft de optie tot koop in het huurcontract van Juan Familia-Castillo niet gelicht. De twintigjarige vleugelverdediger keert aan het eind van de maand terug naar Chelsea, zo meldt Ajax Showtime.

Familia-Castillo was dit seizoen een vaste waarde in Jong Ajax. Voor de ploeg van coach Mitchell van der Gaag kwam hij 23 keer in actie, waarin hij zes assists gaf. Mede vanwege de transfergeruchten rond Nicolás Tagliafico leek de aanvallende linksback kans te maken op een definitieve overstap naar Amsterdam. Het is volgens AS niet duidelijk of de keuze van Ajax met de coronacrisis te maken heeft.

Familia-Castillo heeft nog een contract tot medio 2023 bij Chelsea. Hij hoopt komend seizoen een stap te maken, bij de Londenaren of ergens anders. Ook een transfer naar Ajax valt nog niet helemaal uit te sluiten, maar er zijn meer clubs geïnteresseerd.

"Het plan is om een heel seizoen bij Ajax te spelen en in Jong te beginnen om weer aan het spel van Ajax te wennen. Als ik het goed doe, dan gaat Ajax de optie lichten. Daar doen we het voor", zei Familia-Castillo eerder dit jaar tegen FOX Sports.