Sensationeel slot op Vicarage Road: Leicester én Watford scoren na minuut 90

20-06-2020 15:26
3

Watford en Leicester City kunnen elkaar de hand schudden na hun Premier League-hervatting, die een sensationeel slot kende. De vroege zaterdagwedstrijd leek in 0-0 te eindigen, maar beide clubs wisten in de blessuretijd te scoren.

De nummers 3 en 17 van Engeland waren voor rust aardig aan elkaar gewaagd en hielden elkaar in balans. De grote kansen waren dan ook eerlijk verdeeld. Premier League-topscorer Jamie Vardy kreeg er één namens de gasten, maar schoot na een individuele actie net naast. In de loop van de eerste helft rook Abdoulaye Doucouré aan een treffer namens Watford, maar Kasper Schmeichel hield The Foxes op de been.

De Deen moest kort na rust opnieuw in actie komen toen Ismaïla Sarr voor hem opdook, maar maakte ook die kans onschadelijk. Even later viel een kopbal van Troy Deeney buiten zijn bereik, maar de bal ging net naast. Leicester City kwam deze moeilijke fase zonder kleerscheuren door en leek aan de andere kant door te drukken. Caglar Söyüncü kopte echter net naast, Marc Albrighton trof de binnenkant van de paal en James Maddison dwong Ben Foster tot een schitterende reflex.

Beide clubs leken zich te moeten verzoenen met een gelijkspel, maar Chilwell kreeg in minuut 90 een bevlieging. De linksback kwam mee op, kreeg de bal van Demarai Gray en schoot hem schitterend in de verre hoek. De wedstrijd werd met vijf minuten verlengd en Watford zette nog aan voor een slotoffensief. Linksback José Holebas stichtte gevaar met een aantal verre inworpen en The Hornets maakten zelfs nog gelijk. Leicester City kreeg een corner niet weg en Craig Dawson maakte met een acrobatische actie gelijk.