Update: directeur São Paulo bevestigt Europese interesse in Ajax-target Igor Gomes

Update: directeur São Paulo bevestigt Europese interesse in Ajax-target Igor Gomes

22-06-2020 19:58 Laatste update: 19:59
175

Ajax heeft een tweede zomeraankoop van São Paulo op het oog. Volgens Yahoo Sports wil directeur voetbalzaken Marc Overmars een bod uitbrengen op Igor Gomes.

Voor de 21-jarige middenvelder ligt op dit moment nog geen voorstel op tafel, maar Yahoo meldt dat dit op korte termijn gaat gebeuren. Ajax is al in contact met het management van Gomes. De verwachting is dat de transfersom hoger gaat liggen dan de zestien miljoen euro die Ajax betaalt voor Antony, die al is vastgelegd voor volgend seizoen.

De waarde van Gomes ligt hoger omdat hij over de Portugese nationaliteit beschikt. De in Brazilië geboren middenvelder heeft al een aanvraag ingediend voor een Portugees paspoort, maar dat proces heeft vertraging opgelopen vanwege de coronacrisis. Met een Europees paspoort wint hij aanzienlijk in waarde, omdat die Europese status voor clubs financieel interessanter is.

Ook Real Madrid is geïnteresseerd in Gomes, die via zijn zaakwaarnemer Wagner Ribeiro goede contacten heeft met Real-voorzitter Florentino Pérez. De middenvelder heeft nog een contract tot maart 2023 bij São Paulo. In die verbintenis staat een vastgestelde afkoopsom van 50 miljoen euro.

Update: Een aantal Europese clubs heeft inderdaad interesse in Igor Gomes, zo bevestigt São Paulo-directeur Raí in gesprek met Globo Esporte. Namen noemt hij niet, maar de interesse in de middenvelder is serieus. "Het is waar", begint Raí als hem gevraagd wordt naar de interesse van een aantal Europese clubs. "Wat we vandaag kunnen zeggen is dat Gomes een speler is die de aandacht trekt van de Europese clubs. Maar het gaat hierbij nog niet om officieel contact", aldus Raí.