'Kabinet zet versoepelingen door: sportkantines mogen weer open'

'Kabinet zet versoepelingen door: sportkantines mogen weer open'

Gepubliceerd: maandag 22 juni 2020 om 15:25ma 22-06-2020 om 15:25

Laatste update: maandag 22 juni 2020 om 15:38ma 22-06-2020 om 15:38

Het kabinet gaat de corona-maatregelen vanaf 1 juli verder versoepelen. Onder meer sportkantines mogen vanaf die dag weer open, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Het Outbreak Management Team (OMT) heeft groen licht gegeven voor verdere versoepelingen. Woensdag zal daar een definitief besluit over genomen worden door het kabinet. Voor het profvoetbal lijkt er op het eerste oog weinig te gaan veranderen: tot 1 september blijven voetbalwedstrijden verboden.

Voor het amateurvoetbal komen er wel versoepelingen. De kantines mogen vanaf 1 juli weer open. Ook sportscholen, sauna's en casino's mogen hun deuren weer openen. Verder mag het maximum aantal gasten in de horeca verhoogd worden naar honderd personen. 

De KNVB hoopt nog groen licht te krijgen om voor 1 september al oefenwedstrijden te mogen organiseren. Zo kunnen de clubs zich vanaf 1 juli al voorbereiden op het nieuwe seizoen. Vooral voor AZ is dit belangrijk. De Alkmaarders komen mogelijk eind augustus al in actie in de voorronde van de Champions League. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws