Hoongelach na versoepelde coronamaatregel Rutte: 'Voetbal, geen biljarten'

Hoongelach na versoepelde coronamaatregel Rutte: 'Voetbal, geen biljarten'

25-06-2020 10:58
52

Bij de supportersvereniging van SC Cambuur is met verbazing gereageerd op de voorwaarden rond de versoepelde coronamaatregel om per 1 september weer publiek in de stadions toe te laten. Kees Elzinga, voorzitter van Kern van Cambuur, moet erom lachen.

Vanzelfsprekend geldt straks de anderhalvemeterregel in de stadions, maar ook schreeuwen en zingen is niet toegestaan vanwege het besmettingsrisico. "Alsof je naar een kerkdienst gaat waarin je niet mag zingen", reageert Elzinga tegenover de Leeuwarder Courant. "Dit is een sigaar uit eigen doos, maar niet een om op te roken."

De stadions mogen voor ongeveer een derde worden gevuld, stelde premier Rutte. "En wie mogen dan naar binnen en wie niet? We hebben tegenwoordig de mond vol over discriminatie, maar wie gaat bij de toegangspoort zeggen: jij wel, maar jij niet?"

Rutte komt te weinig in een voetbalstadion, denkt Elzinga. "In een stadion kom je voor de sfeer. Met spandoeken, met vuurwerk. Daar moet worden gezongen, gejuicht, geschreeuwd naar een scheidsrechter. Dit is voetbal, geen biljarten."