Derksen zet groot kruis over Veronica Inside: 'Duurste principiële besluit ooit'

Derksen zet groot kruis over Veronica Inside: 'Duurste principiële besluit ooit'

Gepubliceerd: donderdag 25 juni 2020 om 13:42do 25-06-2020 om 13:42

Laatste update: donderdag 25 juni 2020 om 13:43do 25-06-2020 om 13:43

Johan Derksen zit nooit meer met Wilfred Genee in de huidige setting aan tafel bij Veronica Inside. Dat vertelt hij aan het ANP. Volgens Derksen heeft Genee het programma onherstelbaar beschadigd.

Derksen weet zich gesteund door René van der Gijp. "Van der Gijp en ik zouden volledig ongeloofwaardig zijn als we met Wilfred dit programma op deze manier blijven maken. We hebben dit principiële besluit genomen", bevestigt hij.

Talpa trok donderdag al de stekker uit het Veronica Inside-seizoen, dat maandag zou eindigen. Dat was op verzoek van Derksen. "Talpa heeft dat keurig naar buiten gebracht, maar ze konden ook niet anders, want Van der Gijp en ik zouden toch niet naar de studio zijn gekomen. Dus dan heb je geen programma."

Derksen voelt zich in de maling genomen door Genee. De presentator heeft hem in de veelbesproken uitzending van maandag, waarin een debat over racisme werd gevoerd, laten vallen, vindt hij. "Als Wilfred mij een foto toont van Akwasi dan weet hij dat ik daar op reageer en dat vindt hij dan uitstekend. Later, in dat debat, neemt hij het me kwalijk dat ik dat heb gezegd. Dat is hypocriet, met zo iemand kan ik niet meer om de tafel zitten."

"Dan ben ik ongeloofwaardig. Het is het duurste principiële besluit dat ik ooit heb genomen, want ik gooi 600.000 euro weg", aldus Derksen, die een toekomstige samenwerking met Genee niet helemaal uitsluit. "Maar in de setting van Veronica Inside kan dat niet meer."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws