'FC Twente praat met Ola John en denkt ook aan Cerny'

'FC Twente praat met Ola John en denkt ook aan Cerny'

26-06-2020 16:56
42

De kans bestaat dat Ola John terugkeert naar de Eredivisie. FC Twente heeft 'een oriënterend gesprek' gevoerd met het management van de aanvaller.

Dat meldt TC/Tubantia vrijdag. John (28) staat nog onder contract bij het Portugese Vitória Guimarães. Hij ligt daar vast tot volgend jaar. Twente verkocht John in 2012 aan een andere Portugese club: Benfica. De club kreeg daar twaalf miljoen euro voor.

Volgens Tubantia denkt Twente ook aan FC Utrecht-aanvaller Vaclav Cerny. De Tsjech maakte vorig jaar de overstap van Ajax naar de Domstad, maar heeft daar geen indruk gemaakt. Hij verloor al snel zijn basisplaats en kreeg meerdere malen kritiek van trainer John van den Brom.

Overigens wordt ook Eljero Elia aan Twente gelinkt. De aanvaller liet in gesprek met VoetbalPrimeur weten dat zijn toekomst nog open ligt. "Het maakt me niet uit waar ik speel. Ik wil lekker voetballen. Het complete plaatje moet kloppen. Ik hoop een band te krijgen met de academie van de club waar ik speel en vervolgens na m'n carrière met een trainersdiploma aan de slag te gaan in de jeugd. Dat zijn mijn prioriteiten."