Update: 'Strieder rondt dinsdagmiddag Eredivisie-transfer definitief af'

Update: 'Strieder rondt dinsdagmiddag Eredivisie-transfer definitief af'

Gepubliceerd: vrijdag 26 juni 2020 om 19:39vr 26-06-2020 om 19:39

Laatste update: dinsdag 30 juni 2020 om 11:34di 30-06-2020 om 11:34

PEC Zwolle mag FC Utrecht-huurling Rico Strieder binnenkort opnieuw begroeten. De 27-jarige controleur speelde voor de coronastop zes wedstrijden voor PEC en maakt binnenkort definitief de overstap, meldt de Stentor.

Het regionale medium verwacht dat de deal direct na het weekend bekrachtigd wordt en dat de Duitser tot 2022 zal tekenen. Strieder staat nog één jaar onder contract in Utrecht, maar volgens de Stentor hebben PEC en FC Utrecht elkaar inmiddels gevonden: de nummer 15 van het voortijdig afgebroken Eredivisie-seizoen maakt een 'kleine bijdrage' over en stuurt bij een eventuele doorverkoop een deel van de transfersom door naar FC Utrecht.

Naar alle waarschijnlijkheid is de doorbraak in de Strieder-gesprekken te danken aan ex-ploeggenoot Gustavo Hamer. De 23-jarige geboren Braziliaan staat op het punt om te tekenen bij Coventry City, dat naar verluidt bereid is om PEC 1 à 1,5 miljoen euro te betalen. Een deel van die transfersom zou dus geïnvesteerd worden in Strieder.

De PEC-selectie voor het seizoen 2020/2021 begint langzaam maar zeker vorm te krijgen. Pelle Clement en Mike Hauptmeijer verlengden deze week hun contract en ook clubicoon Bram van Polen maakte eerder al bekend er een jaartje aan vast te plakken.

Update: Rico Strieder rondt dinsdagmiddag zijn definitieve transfer naar PEC Zwolle af. De middenvelder komt over van FC Utrecht en tekent voor twee seizoenen in Zwolle, aldus de Stentor.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Komt PEC Zwolle volgend seizoen in degradatienood?

(792 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws