Eenhoorn slaat terug: 'De één krijgt straks 35 miljoen, de ander misschien nul'

Eenhoorn slaat terug: 'De één krijgt straks 35 miljoen, de ander misschien nul'

Gepubliceerd: zaterdag 27 juni 2020 om 07:28za 27-06-2020 om 07:28

Robert Eenhoorn rekent af met de kritiek dat AZ achterbaks heeft gehandeld door achter de rug van de KNVB en Ajax om contact te zoeken met de UEFA. Het zit de Alkmaarders dwars dat het beste Champions League-ticket naar de Amsterdamse rivaal is gegaan, zonder een duidelijke argumentatie.

Volgens de algemeen directeur zocht AZ herhaaldelijk contract met de bond, maar liep het telkens tegen een gesloten loket aan. "Gelukkig had de UEFA op het laatste moment aangegeven dat de Europese tickets alleen op basis van de resultaten van 2019/2020 verdeeld moesten worden", reageert hij uitgebreid in Het Parool. Zonder de UEFA was AZ dan zeer waarschijnlijk als vierde geëindigd omdat de KNVB alle competities, inclusief de amateurs, nietig had verklaard."

Aangezien er geen duidelijke regels zijn bij het afbreken van het seizoen, voelt het voor AZ 'alsof er willekeurige keuzes zijn gemaakt'. "Zoals het volledig voorbijgaan aan de competitiewaarde van 75 procent, met keuzes waardoor de één straks 35 miljoen euro kan krijgen en de ander misschien nul. Dan klopt er iets niet", aldus Eenhoorn, die met zijn club naar de Europese bond stapte omdat de KNVB keer op keer niet bereikbaar was.

"Dat directeur Eric Gudde roept dat de KNVB daardoor is verrast, verrast mij weer niet. Als je je niet in een ander verdiept, dan is het niet meer dan logisch dat je verrast kan worden. Zo werkt het binnen en buiten het veld", stelt Eenhoorn, die ziet dat AZ veel kritiek krijgt. "Eigenlijk is dat een goed teken: we maken blijkbaar iets los. Zowel in positieve als negatieve zin, omdat de meeste mensen blijkbaar denken dat AZ tevreden moet zijn met een tweede plaats."

Daar vergissen ze zich in", vervolgt de directeur. "We zijn de fase voorbij dat we alles maar moeten accepteren. En het niet informeren van Ajax, toen we bij de UEFA aanklopten? Ik weet niet of Ajax bewust of onbewust bij de KNVB is aangesloten. Tenslotte hebben ze in dezen een gezamenlijk belang. Als ik dat heel graag had willen weten, dan had ik inderdaad kunnen bellen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws