De Jong is geloof in PSV-aankopen niet kwijt: 'Door Schmidt gaan ze verrassen'

De Jong is geloof in PSV-aankopen niet kwijt: 'Door Schmidt gaan ze verrassen'

Gepubliceerd: zaterdag 27 juni 2020 om 14:10za 27-06-2020 om 14:10

John de Jong ziet zijn derde transferzomer als technisch manager van PSV niet als een herexamen. De voormalig aanvaller van de Eindhovenaren erkent dat diverse aankopen nog niet uit de verf komen, maar hij ziet nog altijd perspectief.

"Ons vorige seizoen was in sportief opzicht teleurstellend en een aantal aankopen heeft nog niet gebracht wat we verwachtten", steekt De Jong van wal in het Eindhovens Dagblad. "Ik zal de laatste zijn om dat te ontkennen, maar dat betekent niet dat we het geloof in die spelers zijn kwijtgeraakt. Zeker niet zelfs. Dat zou kortzichtig en zelfs opportunistisch zijn, al willen we ook niet verbloemen dat we in een aantal gevallen meer verlangen dan er nu uit is gekomen."

De Jong trok de portemonnee voor spelers als Bruma (15 miljoen euro), Timo Baumgartl (10 miljoen) en Ritsu Doan (7,5 miljoen). "We hebben veel spelers voor meerdere jaren vastgelegd en denken dat er onder Roger Schmidt een nieuwe situatie voor iedereen ontstaat", benadrukt de technisch manager. "Door de invloed van de nieuwe trainer en een andere speelwijze gaan sommige spelers nog verrassen, durf ik best te voorspellen."

"We krijgen een aantal mannen terug die bij andere clubs op huurbasis sterker zijn geworden en binnen onze selectie hebben we spelers die zich beter kunnen manifesteren dan voorheen", besluit hij.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Doet PSV volgend seizoen weer mee om de titel?

Ja
68%
Nee
32%
(5666 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws