Álvarez wil nieuwe start bij Ajax: 'Komend seizoen is er geen excuus meer'

Álvarez wil nieuwe start bij Ajax: 'Komend seizoen is er geen excuus meer'

Gepubliceerd: zondag 28 juni 2020 om 09:48zo 28-06-2020 om 09:48

Edson Álvarez is nog niet klaar bij Ajax, zo vertelt hij in een interview op het clubkanaal van de Amsterdammers. De 22-jarige Mexicaanse verdediger wil een nieuwe start maken en stelt dat er geen excuses meer zijn.

Hoewel Álvarez het seizoen begon als basisspeler - op het middenveld notabene - verdween hij al snel naar de bank. "Dat waren beslissingen van de technische staf. Ik gaf elke dag het beste van mezelf, maar ik schoot te kort en natuurlijk miste ik de aanwezigheid van mijn gezin", laat hij weten aan Ajax TV.

"Het was een jaar met veel mooie dingen, maar ook met minder goede dingen. Zowel op sportief gebied als buiten het veld", aldus Álvarez. "Ik heb goede wedstrijden gespeeld, twee belangrijke goals gemaakt, maar het probleem met mijn familie heeft veel invloed gehad. Ik kon niet bij mijn vriendin en pasgeboren dochtertje zijn. Dat is heel moeilijk als je uit een ander land komt. Maar nu ben ik weer heel gelukkig en heb ik veel nieuwe energie."

De Mexicaanse international is vastberaden om komend seizoen beter voor de dag te komen. "Ik wil dat alles achter me laten. Ik wil een nieuwe start. Ik weet dat ik veel meer kan laten zien. Ik wil de mensen geven wat ze van mij verwachten, dat is mijn doel. Ik ben nu heel blij en ik ben ervan overtuigd dat het een heel goed seizoen voor me kan worden."

"Het eerste jaar is altijd lastig voor nieuwe spelers. Het is een jaar van aanpassen. Komend seizoen is er geen excuus, dan moet alles goed gaan. Ik wil alles spelen. Ik wil ontzettend graag winnen en hoop dat op het veld te laten zien."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws