Sneijder zwicht voor Hélène Hendriks: 'Ik kom wel een keer langs bij Veronica'

Sneijder zwicht voor Hélène Hendriks: 'Ik kom wel een keer langs bij Veronica'

28-06-2020 11:58 Laatste update: 12:01
66

De kans bestaat dat Wesley Sneijder volgend seizoen een keer aanschuift als analist in de Champions League-uitzending van Veronica. Na enig aandringen kreeg presentatrice Hélène Hendriks die belofte eruit bij de Oranje-recordinternational.

Kees Jansma, die de biografie Sneijder schreef, ziet in Sneijder een goede analist. "Ja, dat vind ik wel. Maar hij vindt van niet en hij schijnt erover te gaan", reageert hij voor de camera van Veronica. "Ik heb hem een paar gezegd: man, het is een leuke bezigheid. Lekker bij topwedstrijden gaan zitten en je mening geven. Je kent iedereen, je weet er wat van... Maar het is kansloos afgewezen."

Als Hendriks tegen hem zegt dat hij 'gezellig' bij haar moet komen zitten, zwicht Sneijder toch een beetje. "Ik beloof niks, maar ik zal erover nadenken." En na enig aandringen: "Ja, ik doe het zeker. Ik kom wel een keer langs."

Sneijder is niet onbekend met het analistenwerk. "Ik heb het in Qatar gedaan voor beIN Sports. Het was best leuk, maar ik ik zie er niets in om elk weekend voor de televisie te moeten gaan zitten. Voor mooie wedstrijden wil ik een keer gebeld worden, maar dan moet het wel echt een mooie wedstrijd zijn."