Van Gaal neemt afstand van Oranje-anekdote Sneijder: 'Ik vind het heel vervelend'

Van Gaal neemt afstand van Oranje-anekdote Sneijder: 'Ik vind het heel vervelend'

Gepubliceerd: zondag 28 juni 2020 om 19:12zo 28-06-2020 om 19:12

Louis van Gaal is verrast door een aantal passages uit de biografie van Wesley Sneijder. Zo zegt de oud-bondscoach zich niet te herkennen in de anekdote over de verjaardag van Jordy Clasie tijdens het WK in 2014.

Clasie vierde op 27 juni 2014 zijn 23ste verjaardag, waarbij Van Gaal hem ten overstaan van de hele spelersgroep te kakken zou hebben gezet. 'Er is iemand jarig. Jullie vragen je natuurlijk af wie dat is. Nou dat zal ik jullie vertellen. Het is iemand die nog niet heeft gespeeld. En als hij zo doorgaat met trainen, gaat hij niet spelen ook. Van harte Jordy!', aldus Sneijder in de biografie, die is geschreven door voormalig perschef Kees Jansma.

Van Gaal neemt zondag het in radiopgramma De Perstribune nadrukkelijk afstand van de anekdote. "Denkt u nou echt dat zijn waarheid de waarheid is?", countert hij. "Ik heb niet gezegd dat Clasie niet zou gaan spelen, want iedereen heeft gespeeld bij mij. Dat is juist de kracht van Louis van Gaal", reageert hij. "Dus dit herken ik helemaal niet, en ik vind het heel vervelend."

Clasie kreeg tijdens het WK in 2014 speeltijd tegen Argentinië (halve finale) en Brazilië (strijd om derde plaats). Van Gaal: "Wie gelooft u nu: Sneijder of Louis van Gaal? Daar gaat het om en dat mag iedereen voor zichzelf weten. Maar dit is niet hoe het gegaan is."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws