'Feyenoord fluit Van Bodegom terug: Amerikaanse investeerders bestaan niet'

'Feyenoord fluit Van Bodegom terug: Amerikaanse investeerders bestaan niet'

Gepubliceerd: maandag 29 juni 2020 om 08:32ma 29-06-2020 om 08:32

Feyenoord staat niét op het punt overgenomen te worden door Amerikaanse investeerders. Dat stelt Emile Schelvis, die kritisch is op de rol van Toon van Bodegom (foto), voorzitter van de raad van commissarissen.

Van Bodegom wordt aangewezen als de boosdoener: volgens Schelvis helpt hij de berichten over interesse uit de Verenigde Staten de wereld in, maar klopt er niets van. "Toon van Bodegom is deze week door mensen binnen Feyenoord teruggefloten. Hij moet ermee ophouden om deze berichten in de media, via De Telegraaf, te verspreiden", aldus Schelvis bij Rondo. De reden is volgens hem simpel. "Die Amerikaanse investeerders bestaan niet en zijn niet geïnteresserd in Feyenoord."

De geruchten over de Amerikaanse investeerders en Feyenoord zijn niet nieuw. Vorig jaar werd al gemeld dat de huidige top van Feyenoord in ruil voor vele miljoenen dollars serieus wilde overwegen om veel zeggenschap te geven aan de geïnteresseerde partij uit de Verenigde Staten.

Een financiële injectie zou Feyenoord niet slecht uitkomen. Het geld in de Kuip is namelijk op. De club moet twintig miljoen euro bezuinigen en heeft geen kapitaal om spelers te kopen, terwijl trainer Dick Advocaat wil meestrijden om de landstitel. Volgens Schelvis staat Feyenoord bovendien op een kruispunt. "Heel bot gesteld: Feyenoord moet de komende drie weken gaan bepalen of ze een historische fout maken of kiezen voor een rooskleurige toekomst."

Schelvis doelt op de 'business case voor het nieuwe stadion'. 'Ze moeten een beslissing nemen en dat is middenin coronatijd. Het stadion is technisch failliet en wordt door de gemeente en Goldmans Sachs, dat het hele financieringstraject voor zijn rekening neemt, overeind gehouden."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws