FC Utrecht deelt nieuw contract uit en haalt huurling per direct terug

FC Utrecht deelt nieuw contract uit en haalt huurling per direct terug

Gepubliceerd: maandag 29 juni 2020 om 16:28ma 29-06-2020 om 16:28

Laatste update: maandag 29 juni 2020 om 16:37ma 29-06-2020 om 16:37

Opvallend: Emil Bergström heeft zijn contract bij FC Utrecht verlengd en keert per direct terug van FC Basel. De Zweedse verdediger kwam in 2017 over van het Zwitserse Grasshoppers, maar heeft nog geen onuitwisbare indruk achtergelaten bij Utrecht.

Bergström kwam in zijn eerste seizoen tot dertien optredens in het shirt van Utrecht. In de voorbereiding op het huidige seizoen werd hij verhuurd aan Basel. Utrecht heeft hem nu een nieuw contract gegeven en hem per direct teruggehaald, terwijl het Zwitserse seizoen nog loopt. 

"We hebben de afgelopen periode intensief met Emil en zijn zaakwaarnemer gesproken en zijn blij dat we zijn contract met een jaar hebben kunnen verlengen. Hij gaf in die gesprekken direct aan dat hij voor zijn kans wilde gaan bij FC Utrecht, vanaf de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen, waardoor Emil voor het einde van de Zwitserse Super League al bij ons kan aansluiten", beargumenteert technisch directeur Jordy Zuidam.

"Met zijn specifieke verdedigende kwaliteiten, zijn karakter en de bijbehorende winnaarsmentaliteit past hij goed bij de club en voegt hij extra waarde toe aan de selectie. We zijn blij dat de samenwerking met een jaar is verlengd en we hem weer mogen verwelkomen in Utrecht."

Het oude contract van Bergström liep nog tot 2021. De Zweed kwam bij Basel tot acht competitieoptredens. 

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Bergström gaat het nog waarmaken

(556 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws