Juventus verkoopt debutant paar dagen na vuurdoop voor 7 miljoen aan Atalanta

Juventus verkoopt debutant paar dagen na vuurdoop voor 7 miljoen aan Atalanta

Gepubliceerd: dinsdag 30 juni 2020 om 08:43di 30-06-2020 om 08:43

Simone Muratore maakte vrijdag zijn Serie A-debuut namens Juventus, maar heeft een paar dagen later alweer zijn vertrek bij La Vecchia Signora bekrachtigd. De 22-jarige middenvelder wordt volgend seizoen – zoals het er nu naar uitziet – ploeggenoot van Hans Hateboer, Marten de Roon en Robin Gosens bij Atalanta Bergamo.

De nummer 4 van de Serie A betaalt Juventus zeven miljoen euro – uitgesmeerd over vier jaar – voor de jeugdinternational van Italië, bevestigt de regerend kampioen via de officiële kanalen. Voor hoeveel seizoenen Muratore heeft getekend, laten La Dea in het midden. De middenvelder kijkt in ieder geval uit naar zijn nieuwe uitdaging, laat hij weten. "Ik zal mijn uiterste best doen om het vertrouwen van de club terug te betalen. Als ik zie wat Atalanta in de competitie en de Champions League (kwartfinalist na een gewonnen tweeluik met Valencia, red.) heeft bereikt, kan ik niet wachten om dit shirt te dragen."

Muratore liep al sinds 2012 rond in de Juventus-opleiding, maar moest lange tijd wachten op zijn eerste wedstrijd namens de hoofdmacht. Op 11 december 2019 was het dan zo ver: de middenvelder viel in de blessuretijd van het Champions League-duel met Bayer Leverkusen in voor Juan Cuadrado. Op vrijdag 26 juni zou ook zijn eerste Serie A-duel volgen: thuis tegen Lecce mocht hij een klein kwartier meespelen, als vervanger van Federico Bernardeschi.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws